REINKE önjáró öntözőrendszerek


Reinke Manufacturing Company nevű vállalatot 1954-ben alapította Richard Reinke, saját családi farmján. Az itt beindított következetes fejlesztői munkának hála 1968-ban létrehozta a világ első mindkét irányban járatható, elektromos vezérlésű körforgó öntözőberendezését. Ez megalapozta a cég későbbi sikereit, és mára a Reinke a világ egyik legnagyobb gyártójává nőtte ki magát. 32 hektáron elterülő gyártóüzeme továbbra is az alapítás helyén, a nebraskai Deshlerben működik, és bár az első felépített körforgó berendezés a mai napig üzemel, a kínálat azóta jelentősen kibővült.


Miben nyújt többet a Reinke?


reinke önjáró öntözőrendszerSZERKEZET

az önjáró öntözőberendezések szerkezetére nézve a legnagyobb veszélyt a szárnycsatlakozásokat és a különböző illesztéseket érő terhelés jelenti, melynek mértéke egyenesen arányos a gép súlyával. A nagy önsúly emellett fokozza a mély keréknyom kialakulásának veszélyét, ami szintén komoly károkat, súlyos esetben szerkezeti törést okozhat.

Ezt felismerve a Reinke fő fejlesztési irányként tűzte ki a berendezések súlyának csökkentését. Hogy továbbra is biztosítani tudják a stabil, extrém körülmények között is üzembiztos felépítést, teljesen átdolgozták öntözőberendezéseiket. különböző illesztéseket érő terhelés jelenti, melynek mértéke egyenesen arányos a gép súlyával. A nagy önsúly emellett fokozza a mély keréknyom kialakulásának veszélyét, ami szintén komoly károkat, súlyos esetben szerkezeti törést okozhat. 

Áttervezték a vázszerkezetet, megnövelték a járótornyok fesztávolságát. Erősített acél ötvözetet kezdtek el használni, így vékonyabb merevítőpálcákkal is sikerült elérni ugyanazt a szerkezeti szilárdságot. 

A szögvas elemekből szerelt járótorony szerkezetet pedig szintén erősített acélból készített, hengerelt C-szelvény profillal helyettesítették, melynek eredményeként kialakult a Reinke gépekre jellemző „egylábú” járótorony. 


A végeredmény: egy olyan vázszerkezet, mely minden fölösleges többletsúlytól mentes, mégis rendkívül erős garantálva így a maximális üzembiztonságot és a hosszú élettartamot.

 

reinke önjáró öntözőrendszer

SZÁRNYCSATLAKOZÁSOK

Szintén a szerkezeti stabilitás növelése érdekében a piacon egyedülálló módon a szárnycsatlakozások a szárnyvezetéken belül, annak tengelyében  kerültek kialakításra.
Természetesen a tervezők figyelembe vették az ezzel együtt járó súrlódási veszteséget is, de független tanulmányok eredményei is azt igazolták, hogy ez elhanyagolható mértékű.
Kiemelkedő vízszállítás (300 m3/h) és gépméret (10 szárny) esetén összesen nagyjából 0,3 bar többlet nyomásigényről beszélhetünk, mely eltörpül a szerkezeti stabilitás terén nyert előnyökkel szemben.

CSŐTÖMÍTÉS

A Reinke által alkalmazott V-gyűrűs tömítés a tökéletes vízzáróság mellett teljes mértékben védve van a nap káros UV-sugaraitól, így élettartama messze a leghosszabb a piacon. Legnagyobb előnye azonban mégsem ez! Miután a V-gyűrű a karimák alatti horonyban tömít, a szárnyvezeték csövei közti karimacsatlakozást nem gyengíti a karimák közé beékelődő tömítés, mint a többi öntözőberendezések esetében.

TORONYKAPCSOLÓ DOBOZOK

Az időjárásnak kitett dobozokon belül a dupla dobozfalnak köszönhetően nem tud kialakulni páraképződés, minden kondenzáció a két fal között csapódik le.
A Reinke kapcsolószekrényei így hosszú évtizedes használat után is makulátlan, porszáraz környezetet biztosítanak az érzékeny elektronikának.

 

A Reinke kiváló választás

Ez csak néhány példa a Reinke azon fejlesztései közül, melyeknek köszönhetően sikerült megvalósítani az eredetileg kitűzött célt: könnyített szerkezettel biztosítani a maximális üzembiztonságot, melyet már évtizedek óta több százezer Reinke járótorony sikeresen bizonyít világszerte. 

Az állandó innováció eredményeként a Reinke olyan műszaki megoldásokat kínál, melyek máshol nem találhatók meg és fennállása során számos, azóta széles körben alkalmazott újítást honosított meg, elég a GPS-technológia öntözésben történő felhasználásának bevezetésére gondolnunk. 

A gondos tervezést és a prémium gyártási minőséget pedig a legnehezebb körülmények között is évtizedek óta kifogástalanul működő, gyakorlatban bizonyító több ezer berendezés igazolja vissza.

 

-MEGBÍZHATÓSÁG, MINŐSÉG, INNOVÁCIÓ – 

Ha Önnek is ezek az értékek számítanak az öntözés területén, válassza a Reinke-t!
Bővebb információért keressen bennünket bizalommal!

 

Öntözési Iroda

Tel: +36 56 510 030

Mobil: +36 20 513 6234

Fax: + 36 56 510 133

ontozes@magtarkft.hu